dijous, 22 de març de 2012

Novetats!

Aquesta setmana han arribat nous llibres a la biblioteca... Avui en presentem tres:



En primer lloc ' Un gos anomenat Danel' , una història sobre un fillet anomenat Danel que un dia abans d’un partit de futbol discuteix amb els seus amics. I crida i s’enfada tant que es converteix en un gos. A part dels seus amics, algú més es creurà que aquest gos és en realitat en Danel? Què passarà quan acabi a la gossera? Només els seus amics podran ajudar-lo!


En segon lloc un llibre per als més grans de l'escola, el tercer cicle...


' La Mari Pepa i el club dels tocats de l'ala'. La Mari Pepa vol saber qui és realment. Contínuament es pregunta com es pot dir Mari Pepa Gràcia Peris i tenir cara de xinesa. És per això que fa una crida buscant persones que sàpiguen realment qui són, però a la plaça de l’Arbre Solitari només s’hi presenta en Joanan amb els mateixos dubtes que ella: com pot dir-se Joanan Llopis Sans i ser més negre que el carbó. Quan decideixen marxar cap a casa, els crida l’atenció una maleta amagada entre les plantes, és d’en Víctor: un nen d’aquí, però que no té casa ni família. Aviat descobriran que aquest nen es troba en plena fugida: el persegueix en Dani Ogre, un home cegat per l’ambició i el poder que necessita en Víctor per fer un gran xou televisiu. Aconseguirà atrapar-lo?

I per acabar una aventura per riure...


 A 'El misterio de la momia' un important director està fent una pel·lícula sobre l'Antic Egipte... Al plató passen coses molt estranyes i una terrorífica mòmia té molt assustats als actors... Scooby i els seus amics hauran d'entrar en acció per descobrir el misteri d'aquesta mòmia!

Mesclat de lletres i xocolata




Els alumnes d'Educació Infantil de cinc anys de la classe del fons de la mar van fer un taller a la biblioteca que combina una mica de cuina i una mica de literatura, una mescla gairebé perfecte!! Sobre tot si tenim en compte que la recepta treballada ha estat de bombons de xocolata!! En primer lloc vam ordenar la recepte entre tots i totes i la vam llegir bé per tal d'assegurar-nos que els bombons sortissin ben bons; després ens vam transformar en pastissers i pastisseres i vam fer els bombons. Voleu la recepta? Aquí us la deixam per si voleu intentar-ho; i de regal una poesia!


BOMBONS

Ingredients
  • Una tableta de xocolata
  • Arròs inflat

Estris
  • Una cullera sopera
  • Un bol
  • Eixugador de cabells
  • Una palangana

Elaboració
  1. Trossejau la tableta de xocolata
  2. Col·locau la xocolata trossejada dins el bol
  3. Foneu la xocolata amb l'aire calent de l'eixugador.
  4. Quan la xocolata desfeta, afegiu-hi unes cullerades d'arròs inflat.
  5. Mesclau bé la xocolata i l'arròs inflat.
  6. Amb la cullera, agafau petites quantitats de la pasta i col·locau-les damunt la palangana o dins els motlets.
  7. Deixau refredar i els bombons estan a punt per menjar.





                                             Pa amb xocolata

                                                  Un bon tros de xocolata
                                                     i un bocí petit de pa
                                                 són la solució més bona
                                                           per berenar.

                                              El pa sempre allarga massa
                                                     la xocolata fa curt,
                                              i així el compte de la vella
                                                           mai no surt.

                                              Però si no surt el compte
                                           tant se val, que res no hi ha
                                               com el pa i la xocolata
                                                        per berenar.

                                                                           Miquel Martí i Pol